“Türkiye’ye rezil olduk”

“Türkiye’ye rezil olduk” “Türkiye’ye rezil olduk”
A- A+

CHP Genel Merkezi görevlendirilmesi sonrası geçtiğimiz haftadan bu yana deprem bölgesinde olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu’ya döner dönmez bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz hafta Bolu Belediye Meclisinde kendisine yönelik AK Partili Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar’ın su bardağı atması ve hakaretler ederek kendisine yönelik yaptığı eylemi de şehir dışında olması nedeniyle değerlendiremeyen Başkan Özcan, bugün düzenlediği basın toplantısında hem AK Partili Meclis Üyesi Hacer Çınar hem de AK Partili Bolu Milletvekili Arzu Aydın hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“Türkiye’de bir ilki yaşadık”

Deprem bölgesine ve ilimizdeki depremzedelere yapılacak yardımlarla ilgili yapılan olağanüstü Meclis toplantısında hoş olmayan bir durum yaşandığını ve Türkiye’ye rezil olduklarını söyleyen Özcan; “Geçtiğimiz hafta Salı akşamı Meclisimizi olağanüstü topladık. Amacımız; deprem bölgelerine sağlıklı ve hukuki bir şekilde yardım göndermek için bir dizi karar almaktı. Ayrıca ilimize gelen depremzedelerin Bolu’da yaşadıkları sürece onların hayatını kolaylaştıracak kararlar almamız gerekiyordu. Dünya Bankası’nın yerel belediyelere kullandıracağını açıkladığı kredi paketinden de yararlanabilir miyiz diye Meclis’ten yetki almayı amaçlamıştık. Bu konular tartışılırken, maalesef çok hoş olmayan bir şey yaşadık. Türkiye’de ilk oldu. Ne TBMM tarihinde ne Belediye Meclisi tarihinde böyle bir şey yaşandı. Sözlü atışmalar olmuştur. Hakaret olmuştur. Ama bu işi fiili saldırıya getiren şimdiye kadar hiç kimse olmamış. Sadece benim twitter hesabımdan bunu 5 milyon kişi izlemiş. Bir anlamda Türkiye’ye rezil olduk. O açıdan üzülüyorum” dedi.

“Arzu Aydın ve Hacer Çınar’ı kınadı” 

Saldırıyı ve hakaretleri yapan kişinin kadın olmasından dolayı duyduğu üzüntüyü de belirten Tanju Özcan; “Seçilmiş Bolu Belediye Başkanı sıfatımla söylüyorum; bu saldırıyı şahsıma yapan, bu hakaretleri bana yapan kişinin bir bayan olması. Bir kadın olması beni ayrıca üzdü. Yaşananları bütün Türkiye gördü, tutanaklar ortada. Daha olay gerçekleşir gerçekleşmez ilin kadın Milletvekilinin de bana hitaben söylediği “alçak, şerefsiz, namussuz” gibi ifadeleri de kabul etmek mümkün değil. Bu sözler her şeyden önce bir insana yakışmadığı gibi bir kadına yakışmıyor. Seçilmiş bir kadın Milletvekiline, seçilmiş bir kadın Belediye Meclis Üyesine yakışmayan sözler bunlar. O yüzden kendilerini kınıyorum” diye konuştu.

Savcılığa suç duyurusunda 

Yaşanan olay ve yapılan hakaretlerle ilgili hukuki süreci de başlattığını belirten Belediye Başkanı Özcan; “Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar’ın bu yaptığı, affedilebilir gibi bir şey değil. Zaten avukatım aracılığıyla bugün Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına; kamu görevlisine hakaret, saldırmak gibi suçlamalarla başvurdum. Örnek olması açısından inşallah yargı hızlı bir şekilde karar verir. Bunun cezai boyutu da öyle küçük cezalarla atlatılabilecek gibi değil, onu da belirteyim” dedi.

“Özür dilemeye ve istifaya davet edeceğim”

Demokrasi tarihinde böyle bir şey görülmüş değil. Hiçbir zaman ne Gazi Meclisimizde TBMM Başkanına fiili bir saldırı olmuş ne de hiçbir Belediye Meclisinde Belediye Başkanlarına fiili bir saldırı olmuştur. O yüzden, onlara yargı önünde bunun hesabını sormak, Benim boynumun borcu. Üstelik o atılan maddeleri, yapılan hakaretleri şahsıma algılamıyorum. Ben seçilmiş Bolu Belediye Başkanıyım ve bu her şeyden önce Bolu Halkının iradesine yapılmıştır. O yüzden herkes diline, üslubuna dikkat etsin. Özellikle kadınlar, ayıp. Yeri gelince biz anneyiz demeyi biliyorsun. Bu sözler bir anneye, bir kadına, bir seçilmiş insana yakışıyor mu? Her ikisine de söylüyorum. Çarşamba günü Belediye Meclis toplantısı olacak Çarşamba günü ve önce Hacer Çınar’ı özür dilemeye sonra da istifa etmeye davet edeceğim. Çünkü O’nun gibi insanlar, bu dilleriyle bu görevlere layık değiller” diye konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler